Назад към предишна страница

Корнизи скрито осветление

Монтажът е сравнително лесен.

  1. Посока на светлината – на първо място е необходимо да определите на къде ще насочите светлината – нагоре към тава или надолу по стената.
  2. Определяне на местоположението на корниза – трябва да определите и измерите точно разстояние от тавана, на което ще монтирате корниза. Отбележете с молив точки на няколко места на всяка стена.
  3. Начертаване на хоризонтала – с молив и дълъг линеал, мастар или нивелир свържете начертаните точки.
  4. Започнете монтажът на корниза от единия край на стаята и последователно монтирайте всяко следващо парче, като първото и последното парче трябва да отрежете под съответния ъгъл (най-често 45 градуса). Ако започвате от вътрешен ъгъл на стаята, трябва да отрежете левият край на корниза под ъгъл (това ще бъде дясна част на корниза на вътрешен ъгъл). Крайното парче, което отново завършва във вътрешен ъгъл трябва да бъде последно отрязано. Не разкроявайте предварително корнизите!
  5. В задната част на корниза има площ за залепване. Използвайте професионалното лепило Moment Fix Extreme Power, което можете да закупите от нас! Нанесете го вълнообразно по цялата дължина на корниза.
  6. Преди да залепите следващото парче, нанесете по сечението на корниза специалното полиуретаново Лепило за снадки Mardom Fix Extra. Прилепете следващото  парче както към стената, така и към първото.
  7. Оберете с шпатула излязлото лепило и продължете така до края. Монтажното лепило може да бъде забърсано на момента с влажен парцал.
  8. След около час погледнете снадките и ако има излязло количество, отстранете го с шпатула.
  9. След 2 часа отново погледнете и оберете излязлото лепило.
  10. На следващия ден можете да боядисате корнизите с латекс по избор, стига да е на водна основа. Поставете LED лентите.

За въпроси, свързани с електрическата част, LED лентите, тяхното свързване и монтаж, се свържете с подходящ специалист.